3 vinteraktiviteter i Visby med omnejd

1. Skridskoåkning i Sankta Karins ruin

Vid Stora torget mitt i Visby innerstad finns en av stadens största och mest sägenomspunna ruiner – Sankta Karin. Under vintersäsongen finns en konstgjord och upplyst skridskoåkningsbana inne i det pampiga byggnadsverket, dit alla är välkomna. Banan är öppen dagligen och entrén är fri. Ta med egen utrustning, eller hyr på plats.

Skridskoåkning i Sankta Karins ruin
Skridskoåkning i Sankta Karins ruin

2. Skidåkning vid VOK-stugan

Den skidåkningssugna kan bege sig till Visborgs OK:s motionsanläggning, som har en konstsnöanläggning och erbjuder preparerade spår av olika längd. Det finns även grillplats, toalett och två omklädningsrum med dusch. Besökare har möjlighet att hyra all utrustning som behövs och dessutom få hjälp med vallning. VOK-stugan är belägen cirka 7,5 km öster om Visby, utmed vägen mot Dalhem.

Skidåkning vid VOK-stugan. Foto: Linda Dahlström
Skidåkning vid VOK-stugan. Foto: Linda Dahlström

3. Pulkaåkning i Nordergravar

I vallgraven precis utanför ringmurens norra port, Nordergravar utanför Norderport, finns en brant och något kuperad backe. Till denna backe vallfärdar såväl barn som vuxna när snön ligger vit – för att åka pulka. Backen bjuder på vacker utsikt över ringmuren och havet. För de allra minsta finns även kortare och inte lika äventyrliga backar att välja bland.

Pulkaåkning i Nordergravar. Foto: Linda Dahlström
Pulkaåkning i Nordergravar. Foto: Linda Dahlström

Lämna en kommentar