5 restauranger med havsutsikt i Visby med omnejd

1. Krönet

Högt belägen, på Adelsgatan innanför ringmuren, har uteserveringen Krönet kvällssol och vacker utsikt över hav och innerstad. På menyn finns smörgåsar och lunchalternativ, samt kvällstid halv- och helrätter. Restaurangen har endast öppet på sommaren.

Krönet. Foto: Linda Dahlström
Krönet. Foto: Linda Dahlström

2. Krusmyntagården

Krusmyntagården är belägen alldeles intill havet, ovanför en stenstrand, 1 mil norr om Visby. På gården finns en örtagård med över 200 olika växter, en butik med Krusmyntagårdens egna kryddblandningar – samt en restaurang med sittplatser både inom- och utomhus. Krusmyntagården har bara öppet sommartid.
Läs mer: http://www.krusmynta.se/

Krusmyntagården. Foto: Linda Dahlström
Krusmyntagården. Foto: Linda Dahlström

3. Joda Bar & Kök

På Skeppsbron i Visbys inre hamn ligger ett pärlband av restauranger. Åretruntöppna Joda Bar & Kök har sittplatser både inne och på två uteserveringar, varav en har utsikt över inre hamnen. Restaurangen har en dagmeny med lunchrätter och en kvällsmeny med små- och varmrätter. Under vinterhalvåret serveras en brunchbuffé.
Läs mer: http://www.jodabar.com/

Joda Bar & Kök. Foto: Linda Dahlström
Joda Bar & Kök. Foto: Linda Dahlström

4. Isola Bella By The Sea

Isola Bella By The Sea är systerrestaurang med italienska Ristorante Isola Bella på Södra kyrkogatan i innerstaden. Restaurangen är belägen vid havet intill Snäck, cirka 5 kilometer norr om Visby, och har endast sommaröppet. Köket serverar pizza, pasta och enklare varmrätter.
Läs mer: http://www.isolabellabythesea.com/

Isola Bella By The Sea. Foto: Linda Dahlström
Isola Bella By The Sea. Foto: Linda Dahlström

5. Gute grill och bar

Vid havsranden mitt på Norderstrand, intill strandpromenaden två kilometer norr om Visby, ligger Gute grill och bar med en magnifik havsutsikt. Köket serverar rätter i den övre prisklassen och restaurangen är öppen från midsommar till augusti.
Läs mer: http://gutegrill.se/visby/

Gute grill och bar. Foto: Linda Dahlström
Gute grill och bar. Foto: Linda Dahlström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s