3 extra barnvänliga badplatser på Gotland

De flesta av Gotlands stränder är långgrunda och barnvänliga. Några badplatser har det lilla extra som kan underlätta vistelsen och göra upplevelsen roligare för både barn och vuxna, här är tre exempel.

1. Åminne

I Gothem socken på Gotlands östkust, cirka 38 kilometer från Visby, ligger Åminne med en fin och långgrund sandstrand. På området finns även en sommaröppen livsmedelsbutik, restaurang, kiosk, minigolf, boulebana, pingisbord, lekplatser samt en uppvärmd och barnvänlig pool. För den som vill övernatta finns en campingplats och stugor att hyra.

Åminne. Foto: Linda Dahlström
Åminne. Foto: Linda Dahlström

2. Sudersand

Finkorniga Sudersand på Fårö är enligt många en av Gotlands, och världens, allra finaste stränder. Stranden är både lång och långgrund. Under högsäsong finns kiosk och trampbåtar på stranden, och i närområdet restauranger, caféer, minigolf, minilivs, bouleplan, fotbollsplan, lekplats, stugbyar, camping och en pool med tempererat badvatten.

Sudersand. Foto: Linda Dahlström
Sudersand. Foto: Linda Dahlström

3. Tingstäde träsk

På Gotland kallas sjö för träsk. Tingstäde träsk på mellersta delen av ön, cirka 2,5 mil från Visby, är öns näst största sjö. Träsket är en välbesökt badplats med bryggor, stora gräsytor och lekplats. Under högsäsong finns även kiosk och toalett.

Tingstäde träsk. Foto: Linda Dahlström
Tingstäde träsk. Foto: Linda Dahlström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s