5 adrenalinhöjande aktiviteter på Gotland

1. Fallskärmshoppning

Fall fritt från 3000 meters höjd i 200 km/h och se Visby från ovan. Välj mellan att gå en kurs i fallskärmshoppning och hoppa själv, eller prova på tandemhopp tillsammans med en erfaren instruktör. Skydive Gotland håller till vid Visby flygfält, cirka 2,5 kilometer norr om centrum, och hoppar framförallt på sommarhalvåret.
Läs mer: http://www.gof.se/

Fallskärmshoppning. Foto: Linda Dahlström
Fallskärmshoppning. Foto: Linda Dahlström

2. Grottäventyr

Cirka 13 kilometer norr om Visby finns Gotlands mest kända grotta: Lummelundagrottan. Utöver att se den vanliga visningsgrottan finns det möjlighet att i små båtar följa med guider 500 meter in i en mindre välbesökt del av grottan. Äventyret tar cirka tre timmar, minimiåldern är 15 år och förbokning krävs. Lummelundagrottan är öppen för besökare från vår till höst.
Läs mer: http://www.lummelundagrottan.se/

Lummelundagrottan. Foto: Mikael Dahlström
Lummelundagrottan. Foto: Mikael Dahlström

3. Gokart

I utkanten av Visby, cirka 3 kilometer norr om ringmuren utmed väg 148, finns Gotland Gokart med en 880 meter lång utomhusbana. Banans maxhastighet är 80 km/h och ett åk är 8 minuter långt. Gotland Gokart förbokar grupper, i övrigt tillämpas drop-in.
Läs mer: http://www.gotlandgokart.se/

Gokart. Foto: Linda Dahlström
Gokart. Foto: Linda Dahlström

4. Klättring i silo

I en före detta sockersilo på Holmen vid Visby gästhamn huserar Visby klätterklubb. I silon finns en femton meter hög klättervägg, bouldervägg och gymområde. Klätterväggen är anpassad så att alla ska kunna klättra på den.
Läs mer:  http://www.visbyklatterklubb.se/

Silon i Visby hamn. Foto: Linda Dahlström
Silon i Visby hamn. Foto: Linda Dahlström

5. Racing på Gotland Ring

Gotland Ring är en 3,2 kilometer lång test- och racingbana med hög svårighetsgrad. Banan ligger vid Kappelshamn, cirka fyra mil nordöst om Visby, i en unik miljö intill ett kalkbrott omgivet av skog. På banan är det möjligt att köra sin egen bil eller MC, prova en racing- eller sportbil alternativt åka med som passagerare bredvid en erfaren racerförare.
Läs mer: https://gotlandring.com/

Gotland Ring. Foto: Linda Dahlström
Gotland Ring. Foto: Linda Dahlström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s