Smaka Gotlands gröna och vita guld

Sparrissäsongen är här! Visste du att sparris är en liljeväxt som växer vild längs kusterna i Europa, bland annat på Gotland? Grön och vit sparris kommer från samma typ av planta, skillnaden är att den gröna är skott som växer ovan jord medan den vita skördas innan den nått jordytan. Sparris skördas under maj och juni, normalt fram till midsommar, och kan användas på en mängd olika sätt. Koka, stek eller grilla. Servera med salt smör, hollandaisesås, parmesanost, olivolja eller balsamvinäger. Gör soppa, stuvning eller lägg i sallad. Så gott i sin enkelhet.

Sparrisodling, Lilla Bjers, Västerhejde. Foto: Linda Dahlström
Sparrisodling, Lilla Bjers, Västerhejde. Foto: Linda Dahlström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s