8 barnaktiviteter inom- och utomhus i Visby

1. Kneippbyn resort

Kneippbyn är ett sommar- och vattenland känt för det riktiga Villa Villekulla, originalhuset från SVT:s filmer om Pippi Långstrump. Kneippbyn ligger inte i Visby, utan 3 kilometer söderut, men under högsäsong kör bussar direkt dit från Östercentrum och inre hamnen i staden. Sommarlandet har över 35 attraktioner såsom hoppslott, gocart, trampbåtar, berg & dalbana och radiobilar. Vattenlandet har 18 nedfarter och 7 pooler. På området finns även flera matställen och många boendealternativ, allt från camping till hotell. Kneippbyn har öppet från maj till augusti.
Läs mer: http://www.kneippbyn.se/

Kneippbyn resort. Foto: Linda Dahlström
Kneippbyn resort. Foto: Linda Dahlström

2. Kotteland

I området Visborg i södra Visby, i samma byggnad som nöjescentret Uncle Joe´s (se nedan) finns Kotteland. Det är ett åretruntöppet lekland inomhus med bland annat småbarnsområde, bollhav, rutschkanor, piratvärld, hoppborg, filmhörna, studsmatta och bollkanoner. Det finns även ett café som serverar dryck, fikabröd och maträtter.
Läs mer: http://kotteland.se/

Kotteland. Foto: Linda Dahlström
Kotteland. Foto: Linda Dahlström

3. Fenomenalen science center

På Skeppsbron i Visby hamn ligger Fenomenalen, ett science center med fokus på naturvetenskap, teknik och matematik. Där kan man bland annat utmana varandra i spel och klura på finurliga problem. Fenomenalen är öppet året runt, men med begränsade öppettider från slutet av augusti till mitten av juni.
Läs mer: http://www.fenomenalen.se/

Fenomenalen science center. Foto: Linda Dahlström
Fenomenalen science center. Foto: Linda Dahlström

4. Fornsalen

På det kulturhistoriska muséet Fornsalen på Strandgatan i innerstaden finns en utställning för barn som heter Skepp & skoj och handlar om hav och sjöfart. Prova att segla en medeltida kogg, gräv efter skatter, lyssna till sagor och klä ut er till vikingar och pirater. På Fornsalen finns även barnverkstaden Krumelurum, där man kan pyssla och knåpa. Fornsalen har öppet året om, men Krumelurum har begränsade öppettider.
Läs mer: http://www.gotlandsmuseum.se/fornsalen-det-kulturhistoriska-museet/

Fornsalen. Foto: Linda Dahlström
Fornsalen. Foto: Linda Dahlström

5. BlåGula minitåg

Under juni-augusti avgår dagligen flera gånger i timmen små blågula tåg från Östercentrum i Visby. Tågen kör in genom Söderport och vidare till hamnen, Almedalen, Strandpromenaden, upp längs norra muren och tillbaka till Österport igen. Turen tar 25 minuter och under tiden berättar en inspelad guide om Gotland och Visby förr och nu.
Läs mer: http://www.visbyhyrcykel.se/shop_taget.php?id=21

BlåGula minitåget. Foto: Linda Dahlström
BlåGula minitåget. Foto: Linda Dahlström

6. Väktargång

I och mellan Snäckgärdstornet och Kamestornet i nordvästra hörnet av ringmuren har en medeltida väktargång med trappor och golv rekonstruerats. Väktargång kallades den ramp som stadens vakter gick på för flera hundra år sedan när ringmuren användes i försvarssyfte. Väktargången ”beträdes på egen risk” och passar kanske inte de allra minsta.

Väktargången. Foto: Linda Dahlström
Väktargången. Foto: Linda Dahlström

7. Uncle Joe´s

I samma byggnad som Kotteland (se ovan), i området Visborg i södra Visby, ligger Uncle Joe´s – ett åretruntöppet nöjescenter med bland annat bowlingbanor och Lasertag. Lasertag är en mörk labyrintbana där man ska försöka träffa sina motståndare med Lasertagvapen. Uncle Joe´s serverar även mat, sommartid finns en uteservering.
Läs mer: http://unclejoes.se/

Uncle Joes. Foto: Linda Dahlström
Uncle Joes. Foto: Linda Dahlström


8. Almedalsbiblioteket

På biblioteket beläget vid Almedalen kan man låna böcker, sitta i lästrappan och läsa, hyra film- och tv-spel och vara med på evenemang såsom sagostunder. Det finns även ett café med dryck, bakverk och lättare lunchrätter.
Läs mer: http://www.almedalsbiblioteket.se/

Almedalsbiblioteket. Foto: Linda Dahlström
Almedalsbiblioteket. Foto: Linda Dahlström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s