5 extraordinära hotell i Visby

Det finns otaliga hotell i Visby. Stora och små, nystartade och anrika, med centralt läge och i utkanten av staden. Vill du ha det lilla extra under en hotellvistelse? Här är fem tips på hotell för dig.

1. Almedalens hotell

Det är inte hotellet i sig, utan läget, som är ovanligt bra. Almedalens hotell är beläget vid strandpromenaden, mellan Almedalen och havet. Samtliga 18 rum har fin utsikt antingen mot havet eller mot parken.
Läs mer: http://almedalen.com/

Almedalens hotell. Foto: Linda Dahlström
Almedalens hotell. Foto: Linda Dahlström

2. Visby Börs hotell & hus

Bakom en anspråkslös port i en smal gränd i innerstaden finns Visbys ”hemligaste hotell”. Visby börs, inrymt i en byggnad från 1867 som tidigare varit biograf, består av åtta sviter i sekelskiftesstil. Samtliga sviter är 43 kvadratmeter stora, i två våningar och inredda med antika möbler, tidsenliga tapeter och tyger med mycket färg och mönster – men även med modern teknik.
Läs mer: http://www.visbybors.se/

Visby börs hotell & hus. Foto: Linda Dahlström
Visby börs hotell & hus. Foto: Linda Dahlström

3. Tott hotell Visby

Vid havet, cirka 1 kilometer norr om ringmuren, ligger sedan 2008 Tott hotell Visby. Hotellet består av 54 rum och sviter i huvudbyggnaden, de flesta med utsikt mot havet, samt 71 bungalows med uteplats eller balkong. Vid hotellet finns grönområden samt en pool som är öppen från början av maj till slutet av september. Sommartid har restaurangen Gute Grill & Bar Visby öppet på stranden nedanför hotellet.
Läs mer: http://totthotell.se/visby/

Tott hotell Visby. Foto: Linda Dahlström
Tott hotell Visby. Foto: Linda Dahlström

4. Hotell Breda blick

Hotell Breda Blick består av två sekelskifteshus belägna intill Botaniska trädgården och Paviljongsplan i innerstaden, ett stenkast från havet. Hotellet erbjuder allt från enkelrum till sviter och man har bland annat att välja på rum med kök/pentry, kakelugn, bubbelbad, veranda, balkong och fin utsikt. Utanför hotellet finns en stor trädgård med sittgrupper.
Läs mer: http://hotellgute.se/breda-blick/

Hotell Breda Blick. Foto: Linda Dahlström
Hotell Breda Blick. Foto: Linda Dahlström

5. Hotel Helgeand (före detta Medeltidshotellet)

Hotell Helgeand har ett bra läge nära domkyrkan i innerstaden, men det är rummen som är unika. Inrymda i en medeltida byggnad finns 17 rum med metertjocka, putsade väggar och djupa fönsternischer, inredda med jordfärger och naturliga trägolv. I några rum är originalstenen frilagd, i några finns pampiga himmelssängar, i vissa badkar mitt i rummet. Alla rum har modern komfort.
Läs mer: http://hotelhelgeand.se/

Hotel Helgeand. Foto: Linda Dahlström
Hotel Helgeand. Foto: Linda Dahlström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s