5 lekplatser i Visby

Visby har mycket att erbjuda aktivitetstörstande barnfamiljer. Inget ont om sommarland, lekland och aktivitetscenter – men ibland är allt man behöver och vill ha en riktigt bra lekplats.

1. Östercentrum

Med centralt läge intill ringmuren vid Östercentrum  i Visby finns lekplatsen Hästarnas dal. Där finns exempelvis rutschkana, klätterställning, balansbräda och en liten klint (berg) att klättra på.

Hästarnas dal. Foto: Linda Dahlström
Hästarnas dal. Foto: Linda Dahlström

2. Almedalen

I parken Almedalen, intill havet och inre hamnen i Visby, finns en av de mest välbesökta lekplatserna i staden. Lekplatsen passar såväl de allra minsta som de lite större och är utrustad med bland annat gungor, klätternät, rutschkanor och sandlåda. Från lekplatsen har man en vacker vy över innerstaden, och intill finns bänkar och en damm med fåglar vana att bli matade.

Almedalen, lekplats. Foto: Linda Dahlström
Almedalen, lekplats. Foto: Linda Dahlström

3. Södervärn

Cirka 1,5 kilometer söder om innerstaden, vid Kolonigatan nära Södervärnskolan, finns en mindre känd lekplats med bland annat gungor, sandlåda, liten rutschkana för de minsta och framför allt – en nedsänkt studsmatta.

Södervärn, lekplats. Foto: Linda Dahlström
Södervärn, lekplats. Foto: Linda Dahlström

4. Tjelvarskolan

Intill Tjelvarskolan i östra Visby finns en lekplats för både små och stora barn. Det finns till exempel tre rutschkanor i olika storlek, klättervägg och gungor. Intill finns en liten linbana och ett grönområde.

Tjelvarskolan, lekplats. Foto: Linda Dahlström
Tjelvarskolan, lekplats. Foto: Linda Dahlström

5. Tallunden

Strax söder om innerstaden, mellan Söderväg och Stenkumlaväg, ligger Tallunden – en fin park med stor grönyta, grillplats och lekplats. Lekplatsen har det mesta, bland annat grävskopa, balansbräda, gungor, rutschkana, miniatyrtåg och små ”ringmurstorn” att krypa in i.

Tallunden. Foto: Linda Dahlström
Tallunden. Foto: Linda Dahlström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s